NİĞDE / ÇİFTLİK - Azatlı Küllüce Ortaokulu

Mrt

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir.  Bu destanın 109. yılında, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Zaferimiz kutlu olsun.

Mrt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZE MEVLANA TANITILDI.

Mrt

Bugün, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında, o büyük kararı ve milli iradeyi bir kez daha anıyoruz. Bu marş, Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kararlılığı, birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan eşsiz bir destandır. İstiklal Marşı, yüreklerimizde sonsuza kadar yaşayacak olan milli bir mirastır. Bu büyük mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. 103. yıl dönümünde, İstiklal Marşı'nın ruhunu ve önemini bir kez daha hissediyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha minnetle anıyoruz

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

Ara

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 2. ORTAK YAZILI TARİHLERİ BELLİ OLDU.

ÖĞRENCİLERİMİZE ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİZ

Ara

Tutum yatırım ve yerli malları haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir. Bu etkinlikler sayesinde yerli üretimin önemi anlatılır. İnsanların tutumlu olması amaçlanır.

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası kapsamında okulumuzda düzenlenen etkinliklerle öğrencilerimizde yerli malı kullanımı konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Ara

Okulumuzda yürütülen '' Ay'ın En Temiz Sınıfı'' projesi kapsamında bu ay'ın en temiz sınıfı seçilen 7/B sınıfı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

10 Aralık 1948' de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Devletince 6 Nisan 1949' da onaylanan “İnsan Haklan Evrensel Beyannamesi” tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan olduklarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. İnsan hakları, bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygar ülkelerin ortak paydasıdır. İnsanlar arasında hiçbir zaman ayrım gözetmeksizin onlara hür, eşit bireyler olarak, insan onuruyla bağdaşan tarzda muamele etmek, insan hakları kavramının gereğidir. İnsan hakları, çağdaş uygar toplumların temelidir. İnsan hakları demokrasinin vazgeçilmez unsurudur.

Okulumuzda yapılan etkinliklerle öğrencilerimizin konuya dair farkındalıkları artırılarak İnsan Haklarına saygılı bireyler olmaları amaçlanmıştır.

Ara

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren, onları evrensel bilgiyle buluşturmanın yanında Devletimizi ve milletimizi bir adım daha ileriye taşımak gayesiyle gönüllere hitap eden, yerli, milli, manevi ve ahlaki değerlerimizin çocuklarımızda hayat tarzı olarak vücut bulmasına da vesile olan başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

Kas

Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır. Kızılay, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşudur. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koşar. Yardım insancıl bir duygudur ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, ülkemiz ve tüm dünya için mutluluk verici bir durumdur. Barış içinde bir arada yaşamayı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir.

Kas

Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Okul eTwinning Projesi

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları gösteriler, çeşitli yarışmalar ve ilçede dereceye giren öğrencilerimizin ödül töreninden oluşan programla tüm kasaba halkıyla beraber coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu büyük zaferi kutlarken, Atatürk'ün bize bıraktığı mirası koruma ve büyütme sorumluluğunu hep birlikte taşımalıyız. Geleceğe umutla bakalım ve Cumhuriyet değerlerini nesiller boyu sürdürelim!

YÜZYILLAR BOYUNCA AYDINLIK YARINLARA...

Ekm

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 1. YAZILI TARİHLERİ BELLİ OLDU.

ÖĞRENCİLERİMİZE ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİZ.

Ekm

ÇEDES Programı dahilinde İlçe Müftümüz Cuma YANAR ve Çiftlik Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Ahmet YAVUZ okulumuzu ziyaret ettiler.